Transit-lesgever Kevin trekt naar Rusland

kevinKevin De Bruycker (2de van rechts) trekt samen met Koen Verbruggen, Tim Barbaix en Sarah De Boulle van 30  juli tot 2 augustus naar Rusland voor een jongerenforum rond het thema arbeid. Gedeputeerde Inga Verhaert (2de van links) zal de delegatie begeleiden. Ook zij kijkt er naar uit om op dit forum ideeën op te doen om de stap tussen studeren en arbeidsmarkt positief te stimuleren. 

 

 

Ik ben Kevin De Bruycker, 25

In het secundair onderwijs heb ik Kantoor (BSO) gevolgd en nadien rechtspraktijk gestuurd op de Plantijn Hogeschool. Gedurende mijn tijd op de Plantijn Hogeschool ben ik voorzitter geweest van de studentenraad, lid van de departementale raad en lid van de raad van bestuur, … Deze raden kijken naar de kwaliteit van de opleidingen en sturen bij waar nodig is, steeds in het kader om de student een kwalitatieve opleiding aan te bieden met een hoge kans op de arbeidsmarkt.

Na mijn studies, sinds twee jaar, werk ik voor het ABVV-regio Antwerpen als werkingsverantwoordelijke voor de dienst jongeren. Hier ligt vooral de focus op de jongere die gaat werken als leercontract, jobstudent en schoolverlater. Vanuit die focus bieden individuele dienstverlening en geven we infosessies voor jobstudenten en schoolverlaters.

Welke inbreng verwacht ik?

Het uitwisselen goede praktijken over opleidingen en informatie naar schoolverlaters, kwaliteit van opleidingen, de bama-structuur. Hoe kunnen we jongeren motiveren om terug een baan te zoeken of een opleiding te kiezen als ze hun job kwijt spelen in tijden van crisis of collectief ontslag.

Verder wil ik het verhaal brengen van het Transit-platform dat in Antwerpen de jongeren van het secundair onderwijs wegwijs maakt ivm hun rechten en plichten op de arbeidsmarkt.

Kevin De Bruycker
werkingsverantwoordelijke
dienst jongeren 
——————————–
ABVV-Regio Antwerpen
Ommeganckstraat 35
B-2018 Antwerpen
tel: 03 220 67 23 – fax: 03 220 66 73 – GSM: 0494/84 74 66
e-mail:kevin.debruycker@abvv.be of debruycker.kevin@gmail.com
www.abvv-regio-antwerpen.be