De drie fases van het betere jobinterview

Net als bij elke sociale interactie is het perfect mogelijk een min of meer voorspelbaar stramien te ontdekken in het gemiddelde jobinterview. Een sollicitatiegesprek zal, eigenlijk zoals om het even welk ander gesprek, eerst warmdraaien. Vervolgens is het tijd voor een potje mentale pingpong, waarna het gesprek wordt afgerond.

Eerst even warmdraaien

De eerste minuten van het sollicitatiegesprek zijn uitermate belangrijk, want een eerste indruk kan je niet meer uitwissen. Nog voor dat er één woord is gesproken, vormt de rekruteerder zich al een beeld van jou. Hoe je groet, hoe je gekleed bent, hoe je de hand schudt, dat is van groot belang. Daarna volgen waarschijnlijk een paar inleidende, op het eerste gezicht weinig terzake doende vraagjes. “Heb je ‘t gemakkelijk gevonden?” en dergelijke, om het ijs te breken. De manier waarop je daarop antwoordt, zegt echter al veel over jezelf. Pas wanneer je een vraag hoort als “Vertel eens wat over jezelf” weet je dat de tweede fase van het sollicitatiegesprek is aangebroken.

Mentale pingpong

Dit is het eigenlijke jobinterview. Hier kan je je verwachten aan standaardvragen als “Waarom heb je deze studies gekozen aan die universiteit?”, “Vertel eens wat jij verwacht van deze job?”, “Wat zijn je sterke en zwakke punten?”, “Welke zijn je lange-termijnplannen?” enzovoort. Als je goed bent voorbereid en voldoende zelfvertrouwen hebt, krijg je op deze manier volop de kans om je vaardigheden en kennis in het zonnetje te zetten. Wees niet bang om in dialoog te gaan. Mentale pingpong, als het ware. Een sollicitatiegesprek is geen examen, het is een uitwisseling van informatie waarbij jij meer te weten komt over het bedrijf, en de rekruteerder meer te weten komt over jou. Verloopt het gesprek eerder stroef, maak je dan niet al te veel zorgen. Zoals gezegd is de warm-up zeker zo belangrijk als de eigenlijke informatie-uitwisseling, en ook de wrap-up kan nog doorslaggevend zijn.

Inpakken en wegwezen

De wrap-up is aangebroken op het moment dat de rekruteerder wil weten of je nog vragen hebt. Voor alle duidelijkheid: ja, je hebt vragen. Als je op dit moment met je mond vol tanden blijft zitten, geeft dat echt geen goede indruk. Je kan vragen wanneer je feedback over het gesprek mag verwachten. Je wil misschien wat meer uitleg over iets wat in de informatie-uitwisseling aan bod is gekomen. Je wil de richting weten die het bedrijf waar je solliciteert de komende vijf jaar zal inslaan. Een goeie vraag is ook: “Meneer of mevrouw, waarom werkt ú graag bij dit bedrijf?”, maar dat kan je natuurlijk alleen maar vragen als iemand van het bedrijf zelf voor je zit, geen ingehuurde rekruteerder. In elk geval, dit ‘afscheid’ is minstens even belangrijk dan de kennismaking in de eerste minuut, dus denk vooral niet dat het sollicitatiegesprek is afgelopen na de informatie-uitwisseling.

Bron: Guido