Freelancers helpen werkzoekenden

De Antwerpenaars Jesse Willems ( 27, fotograaf) en Matthias Debruyn (30, copywriter) helpen werkzoekenden met hun cv en sollicitatiefoto. Gratis.

Knoop in je zakdoek: 24 maart

Jesse en Matthias organiseren op 24 maart en 7 april twee sollicitatievoormiddagen voor werkzoekenden. Fotograaf Jesse zorgt voor een geschikte foto en copywriter Matthias helpt bij het schrijven van je cv of sollicitatiebrief.

Jesse: ‘In plaats van te zagen over de crisis, ondernemen we actie. We willen werkzoekenden in crisistijd helpen met datgene waar we dagelijks toch al mee bezig zijn. En hopelijk brengen we hen zo een stap dichter bij hun droomjob.’

Het initiatief van de twee richt zich tot alle werkzoekenden. Matthias: ‘Vijftigplussers, net afgestudeerden of laaggeschoolden, iedereen die werk zoekt, is welkom, ook zonder brief. Een usb-stick meenemen is wel handig, dan krijg je ineens de foto mee die net gemaakt is.’

Nadat Jesse een leuke foto gemaakt heeft, helpt Matthias bij het opstellen van een cv en een motivatiebrief. ‘De trucs zullen we in kleine groepjes bespreken en wie zijn eigen brief en cv meebrengt, gaat met een verbeterde versie naar huis.’


Ti
ps van Matthias

De twee belangrijkste tips die hij al kan meegeven: ‘Gebruik dezelfde woorden als in de vacature. En vertel heel duidelijk waarom je die job kan doen en waarom je ze wil doen.’ Jesse kwam op het idee toen hij een Twitterbericht las over een Amerikaanse droogkuis waar werkzoekenden gratis hun pak kunnen laten wassen voor een sollicitatiegesprek. ‘Dat vond ik zo’n positief en constructief bericht.’

Matthias geeft toe dat ze dit niet elke zaterdag zullen doen: ‘Het is de eerste keer en we willen daar graag twee zaterdagen vrij voor maken. En daarna zien we nog wel.’

Ze hopen wel dat ze andere mensen in Antwerpen inspireren. De universiteit van Antwerpen stelt hen ook gratis een lokaal ter beschikking. Peter De Meyer, woordvoerder van Universiteit Antwerpen: ‘Dit is een mooi initiatief voor alle Antwerpenaars. En het is een kleine moeite voor ons, we zijn toch open die dag.’

info@jessewillems.be of matthias@powertext.be

24 maart en 7 april: 9-12 uur in De Agora op de Stadscampus (Grote Kauwenberg 2, 2000 Antwerpen).