Hoeveel verdient een jobstudent gemiddeld?

Jobs voor studenten zijn er vooral in sectoren als de handel, horeca, bouw, productie en transport. Dames werken meestal als winkelbediende, administratief bediende of in de horeca, mannen eerder als productiearbeider of magazijnmedewerker.

Als jobstudent bij een bedrijf krijg je op jaarbasis gemiddeld €1.900. Hoeveel loon je ontvangt is ook afhankelijk van de leeftijd. Jonger dan 18? Dan verdien je gemiddeld €1.025. Terwijl het bij jongeren ouder dan 22, kan oplopen tot gemiddeld €2.600 zolang ze ongeveer 41 dagen per jaar werken.

Jongeren die klussen, zoals babysitten, in de tuin werken of andere huishoudelijke taken tegen betaling verdienen dan weer gemiddeld €850 per jaar. Opvallend verdienen mannen hier meer als vrouwen voornamelijk omdat ze meer bijklussen. Jongeren klussen gemiddeld 110 uur per jaar!

Waar gaat dat geld dan naar toe? De grootste uitgaven zijn gsm, uitgaan, kledij, vakantie… Jongeren beweren ook opvallend veel te sparen. Van de ondervraagde jongeren beweert 62%  een derde van zijn loon te sparen. Studies bekostigen is nog steeds een zeldzaamheid voor de Belgische student. Amper 4% zal zijn zuurverdiende centen aan studeren spenderen.

Voor meer links en een interessante grafiek over de lonen klik op de foto!

Bron: http://www.jobat.be/