Welke job past bij jou?

Het kan erg ontmoedigend zijn om niet te weten in welke richting je verder wil evolueren. Bovendien vorm je alvast geen concurrentie voor sollicitanten die er wél van overtuigd zijn de job van hun leven te hebben gevonden. Hun motivatiebrief zal sprankelen van enthousiasme, in tegenstelling tot de jouwe.

Wil je met evenveel overtuigingskracht aan het solliciteren slaan, dan zal je eerst moeten proberen bepalen welke job jou plezier en voldoening kan verschaffen.

6 tips om jouw keuze te kunnen maken:

1. Maak een lijstje van jobs, loopbanen en thema’s die je interesseren. Laat geen dingen weg waarover je twijfelt. Maak de lijst zo exhaustief als mogelijk.

2. Ga vervolgens door je netwerken en contacten en zoek naar mensen die werken in een functie of sector die jou zou kunnen boeien. Praat met hen en stel hen al de vragen waar je nog mee zit.

3. Maak na deze gesprekken een lijstje met de voor- en nadelen van de verschillende jobs. Neem ook de vereiste vaardigheden en ervaring op in dat lijstje.

4. Beslis welke (loop)banen het best overeenkomen met jouw interesses en wensen.

5. Heb je eenmaal je keuze gemaakt, dan komt het erop aan te solliciteren voor de gewenste job met evenveel enthousiasme als de sollicitant die al tien jaar weet wat zijn droomjob is.

6. Ook al ben je nog steeds niet 100 procent zeker over de job in kwestie, probeer tenminste te doen alsof.

Bron: Jobat

Foto: I heart my job! by cobalt123