Zes maand stage voor jonge werklozen

Zolang de crisis duurt, moeten hoog- en laaggeschoolde jongeren de kans krijgen vrijwillig drie tot zes maanden ervaring op te doen in de publieke of de sociale sector. Dat voorstel lanceerde Vlaams parlementslid Güler Turan (sp.a, foto) in de Concentra-kranten.

Als er onvoldoende geld voorhanden is, vraagt sp.a de maatregel ten minste in te voeren voor de centrum­steden.

“Een jonge jurist bij een stadsdienst, een kok in een sociaal restaurant, een ingenieur bij het OCMW… Dat moet kunnen binnen het begeleidingstraject van de VDAB, waarbij de jongere zijn uitkering behoudt”, licht Turan toe.

Ze heeft haar voorstel besproken met de vakbond en met jonge werkzoekenden. “Het enthousiasme is groot, want iedereen wint hierbij”, aldus het Vlaams parlementslid.